L’ESCAROLA PERRUQUETA ARRIBA A LA NOSTRA ESCOLA L’ARCA DEL GUST: SLOW FOOD

Els alumnes de 4t de primària tot seguint la filosofia Slow Food enceten un projecte per conèixer l’origen dels nostres aliments, les persones que els produeixen i els mètodes de producció, aprenent a combinar el plaer amb la responsabilitat en les nostres eleccions diàries, així com a apreciar l’impacte social i cultural de l’alimentació.

El projecte d’Slow Food Educa anomenat “Arca del Gust: l’escarola perruqueta” pretén revaloritzar aquesta escarola arrelada al Garraf i al Penedès, als conreus i a la cuina local, ja que es tracta de l’espècie amb què tradicionalment es preparava el xató pel seu gust dolç i gens amargant.

En aquest projecte, l’alimentació és un sinònim de plaer, cultura i convivència. L’alumnat té com a objectiu salvar l’escarola perruqueta i, per això, la plantarà, la cuidarà, la collirà, la cuinarà i la degustarà. I no ho faran sols, sinó que comptaran amb l’ajuda dels seus mestres, de productors locals, dels avis col·laboradors i dels cuiners més propers i conscienciats del valor de la gastronomia de qualitat i de proximitat.