Projecte SpaceLab: Impressió 3D, Realitat Augmentada i Robòtica, les Noves Aliades de l’Educació

El professorat del nostre centre està immers en un programa de formació avançada, adquirint les habilitats essencials per integrar tecnologies emergents com ara la impressió 3D, la realitat augmentada i la robòtica.

De la mà de la Universitat Blanquerna, juntament amb empreses de renom com Abacus, s’està proporcionat al professorat les eines i els coneixements necessaris per abordar amb èxit els reptes digitals del segle XXI.

Amb la incorporació de diferents eines i programari: impressores 3D, plaques Microbid, kits Lego for Education, Merge Cubs, ulleres i sensors Oculus de realitat virtual i augmentada…així com altres eines avançades per a la robòtica, abastint totes les etapes formatives. El claustre es coniexedor que l’alumnat del centre està destinat a esdevenir una nova generació competent, amb capacitat d’aplicar els seus coneixements en un ampli ventall de disciplines.

Per citar-ne algunes, la introducció de tecnologies emergents com les impressores 3D permet explorar la materialització de les idees de l’alumnat, fomentant la creativitat i la resolució de problemes. O les ulleres i sensors de realitat virtual i augmentada, que  transporten els i les estudiants a entorns virtuals interactius, enriquint les experiències d’aprenentatge amb continguts immersius i educatius.

Per altra banda, Els kits Lego for Education són una plataforma lúdica per al desenvolupament de diferents habilitats, des de la resolució de problemes fins a la col·laboració i la comunicació efectiva, que permeten aprendre de manera pràctica i divertida, connectant els conceptes teòrics amb aplicacions pràctiques.