Escola Teresiana

Eines tecnològiques

PROJECTE TRIC:

TECNOLOGIES DE LA RELACIÓ, LA INFORMACIÓ I LA COMUNICACIÓ

 

Entenem les tecnologies com el mitjà que ens ajuda a aconseguir els nostres objectius i fomenta les capacitats i competències del nostre alumnat, ja que per a nosaltres són una eina pedagògica fonamental per al procés d’aprenentatge dels nostres nens i nenes. Permeten desenvolupar habilitats i adquirir una bona competència digital a tot l’alumnat, des de I3, fins a l’etapa de secundària. Mitjançant les eines TRIC reduïm distàncies i saltem, ens permet entrar en connexió i treballar sent escoles obertes al nostres entorn i al món global.

COMPETÈNCIA DIGITAL

El nostre alumnat ha de ser digitalment competent en finalitzar la seva etapa escolar; per aquest motiu, necessita dominar les eines digitals. De manera progressiva i de forma interdisciplinar, va aprenent a utilitzar amb destresa programes d’edició de textos, fulls de càlcul, editors de vídeo, aplicacions de disseny, aplicacions de realitat augmentada, etc. La tecnologia acompanya al nostre alumnat en el seu dia a dia, enriquint-lo de manera paral·lela al procés d'adquisició d'aprenentatges.

ROBÒTICA, PROGRAMACIÓ I IMPRESSIÓ 3D

Iniciem el nostre alumnat en el món de la robòtica des de l’Educació Infantil, mitjançant una de les sis propostes d'ambients que tenen cada curs i contextualitzant-lo en el nostre propi projecte, per desenvolupar en ells i elles el pensament lògic espaial, les habilitats psicomotrius i fomentar la seva creativitat. Mitjançant una metodologia activa, pràctica, divertida i tangible, es van endinsant, mica en mica, en el món de la programació. En arribar a Secundària continuen desenvolupant aquest projecte i, a més a més, introduïm tècniques d'impressió 3D, que els hi permet desenvolupar habilitats per a la resolució de problemes i augmentar la seva motivació mitjançant un aprenentatge lúdic i participatiu.

EQUIPAMENT

Totes les nostres aules estan equipades amb les darreres pantalles digitals interactives existents o amb pissarres digitals a EI i EP. A l’ESO i CF també comptem amb pantalles digitals interactives de darrera generació, així com amb projectors. El professorat disposa de portàtils institucionals, així com les aules d’infantil i primària. A més, comptem amb diversos carros de tablets i portàtils per a tot l’alumnat de les primeres etapes, i dispositius personals per a ús de l'alumnat a les etapes d’ESO i CF.

RESPONSABILITAT DIGITAL

Treballem de manera responsable formant al nostre infants i joves en un ús segur d’Internet. A més, des del respecte li ensenyem a fer un ús correcte de les eines informàtiques. Aquestes són introduïdes de forma progressiva i sempre com a eina per a l’aprenentatge i el desenvolupament de la competència digital.