banner noticias

EL CASTELL MÀGIC i el seu teatre de titelles

Una iniciativa que va sorgir ja fa uns 6 cursos d'un grup de pares i mares de l'escola on van idear FER UN TEATRE DE TITELLES per GAUDIR, per APRENDRE I per COMPARTIR.

Un bon grup de mares i alguns pares juntament amb la Núria van decidir reunir-se i any rere any oferir les seves representacions: les de sempre i també algunes de noves... històries plenes d'imaginació, humor i valors.

Què pretén el Castell Màgic?

- Passar i fer passar una bona estona amb les històries que més agraden als vostres fills, filles i alumnes: La Soca de Nadal, La llegenda de Sant Jordi, En Fumera com a novetat d'aquest curs, els Tres porquets, El món de Sta Teresa...

- Compartir el que saben i poden fer, col·laborant en l'educació dels nens i nenes de l'escola.

- Ajudar a descobrir en aquests grans contes valors com la col·laboració, la generositat, l'amistat...

També es van proposar fer uns tallers de titelles amb tots els nens i nenes d'Infantil i Primària i les seves famílies però aquest curs no ho han pogut tirar endavant. Una experiència també inoblidable que esperem el curs vinent sí ens puguin oferir!

Convidem a tots i totes els que vulgueu participar ens ho feu saber. Encantats de poder ampliar el grup i fer i preparar noves i divertides històries.

Gràcies de debò als que ja formeu part, sou i ens feu sentir una gran família, deixeu moltes coses per venir a assajar, preparar les titelles, els tallers, el diàleg... Gràcies per demostrar any rere any que l'escola és cosa de tots i totes!

SANT JORDI A L’ESCOLA

A l'escola ens agrada celebrar el dia de Sant Jordi, un dia molt especial perquè els carrers s'omplen de llibres i roses, i on la cultura passa a ser el centre d'interès de la jornada. Per això pensem que l'escola ha de reflectir aquest clima de festa i cultura, i ho fem a través d'activitats especials durant tot el dia.

Aquest any hem pogut gaudir de la col·laboració d'àvies i avis dels nens i nenes d'educació infantil, que ens han ajudat a fer manualitats variades i flors per celebrar una data tan assenyalada. Tant els avis com els infants s'ho han passat molt bé amb l'experiència intergeneracional!!!

avis

A educació primària també hem pogut gaudir d'uns col·laboradors excepcionals que ens han guiat en una gimcana lingüística: els pares i mares dels nois i noies de 3er, 4rt, 5è i 6è. A través de la gimcana hem après que els jocs també serveixen per aprendre llengua, i d'una manera ben divertida.

ep1 ep2

Uns altres col·laboradors inesgotables són els pares i mares que, una any més, ens han animat la tarda amb el Castell Màgic i la obra de titelles "La llegenda de Sant Jordi", que ha tingut un èxit aclaparador.

Gràcies a tots ells per la seva col·laboració!!!!

castell 1 castell 2

I és clar, el dia no podria passar sense els ja tradicionals Jocs Florals de l'escola. Tots els nens i nenes, de 1er fins a 6è, s'han esforçat molt per fer unes obres literàries de qualitat que han posat molt difícil al jurat la selecció dels guanyadors. Nois i noies, cada any ho feu millor!!

jocs

Gràcies a totes les persones que heu fet possible celebrar una diada tan especial... i fins l'any que ve!

ZONA EDUCACIÓ 2018

Del 18 al 26 d'abril tindrà lloc, a Vilanova i la Geltrú, la vuitena edició de la Zona Educació: Sortides educatives i professionals del Garraf.

A més de la fira pròpiament dita (dimecres 25 i dijous 26), hi haurà unes xerrades informatives sobre temes relacionats amb l'educació i el treball.

zona E-page-001

Carnaval dels alumnes EI i EP

Els alumnes d’educació infantil i primària durant tota la setmana han rebut la visita de Sa majestat el rei carnestoltes i la seva família que ens han anat indicant de que ens havíem de disfressar. Tots els alumnes han anat de pijama, amb un antifaç, disfressats d’esportistes, amb el pèl pintat o perruca. Ha sigut una setmana molt intensa en la que ens ho hem passat genial.

Aquest any els alumnes d’Educació Infantil i primària s’han disfressat de plats gastronòmics on els cuiners els alumnes de 6è, els @terexefs, han sigut els encarregats de confeccionar el menú aquest magnífic menú.

6e

Hi ha hagut una mica de tot: plats saludables, plats dolços, plats d’altres països... fins i tot d’aquells plats que agraden a petits i grans.

Els més petits de l’escola anaven disfressats de fruites molt originals i amb uns colors molt llampants que feien ganes de menjar-se-les.

p3

P-3: taronges i maduixes

p4

P-4: plàtans i kiwis

p5

P-5: síndries i pinyes

A continuació, van aparèixer els alumnes de 1r i 2n que eren la nit i dia. Els alumnes de 1r portaven uns plats molt equilibrats per portar una vida saludable mentre que 2n duien .....

1r

1r: amanida i fideus

2n

2n: ous amb bacó i patates fregides

Les nostres menú s’ha tornat boig, els postres van davant del plat principal. Els alumnes de 3r i 4t donen el toc dolç.

3r

3r: iogurt i gelat de diferents sabors

4t

4t: merenga i pastissets

Per finalitzar, els alumnes de 5è van fer la fusió gastronòmica de dos països, Espanya i Japó.

5e

5é: paella i sushi

 

També s’ha de comentar que la nostra escola, com fa els últims 4 anys, col·labora amb el guarniment dels carrers de Vilanova i la Geltrú. La FAC amb molta feina i coratge, ha engrescat a escoles, associacions i carrers veïnals a guarnir els carrers pel Carnaval. En els darrers anys ha augmentat el nombre de participació fins a 35, tot un èxit de participació.

Aquest any hem decorat el carrer col·legi fent mantons realitzats amb penja-robes i llana de molts colors.

Això no hagués sigut possible sense l’ajuda i la participació de les famílies d’educació infantil i primeria, amb les que vam fer uns tallers amb els alumnes de 5è i 6è. Van ser dues tardes on van col·laborar molts pares i mares i us hem de donar les gracies ja que no ho podríem haver fet. Moltes gràcies! L’any que ve més!

IMG 20180206 170405

IMG 20180206 170113

IMG 20180206 164656

La nostra façana també va ser guarnida, seguint la mateixa temàtica que el carrer però en aquest cas hem de donar les gràcies als alumnes de cicles formatius per la confecció dels mantons.


En el nostre canal youtube de l'escola podràs verure tots els nostres balls. Clica aquí