• Twitter i Insta.png
  • slider 17.png
  • Imatge banner Casal dEstiu.png
  • slider pgina web.png
  • 20210416 Banner JPO CF web.png
  • slider 16.png
  • slider 18.png
  • 20210425 Imatge banner Casal dEstiu.png
  • Imatge banner Casal setembre.png
  • 20210416 Banner JPO CF web 2.png

Jocs Florals 2021 Educació Primària

Sant Jordi a la nostra escola!!!

Al llarg del mes d'abril, com tots/es sabeu, fa olor de llibres i roses! I arriba el temps en que el nostre alumnat prepara les seves narracions i poemes pels Jocs Florals...

Ohhh, diplomes i premis per honorar als petits escriptors...

Jocs Florals G1 Jocs Florals G2 Jocs Florals G3 Jocs Florals G4 Jocs Florals G5

També, fem extensiva la nostra celebració a la ciutat i com podeu veure, la nostra façana llueix amb motius de la Diada de Sant Jordi.

Us hi heu fixat?

 Jocs Florals façana

A més a més, per Sant Jordi hem portat a terme un dia ple de moments màgics. 

Tota l'escola ha gaudit d'activitats a l'aire lliure, aprofitant l'entorn de la nostra ciutat vilanovina. Ens hem distribuït per cicles i hem participat en diferents reptes relacionats amb la Llegenda de Sant Jordi. 

Hem buscat dents de drac, hem fet farinetes, hem fet pessigolles a la cua del drac, hem fet una rosa, hem creuat rius, hem enfilat pasta, hem fet construccions, hem saltat, i hem fet un infinit de reptes més, relacionats amb cavallers, princeses i dracs! 

Necessiteu evidències? Allà van fotos d'alumnes teresians valents i ferotges!

 Jocs Florals sortida1 Jocs Florals sortida2 

I al llarg de la tarda per recordar el dia de Sant Jordi, a l'escola, hem realitzat uns tallers de manualitats ben atractius. Els més peques de la casa s'han emportat una torreta i els més grans unes caixes de fusta. 

Però, totes aquestes creacions han estat dissenyades amb la tècnica "Decoupage" (handmade by students)

Mireu, mireu! L'art envaeix les nostres aules:

Jocs Florals tallers 

Quin luxe viure moments taaaaant bonics a l'escola! 

I... per si això no era suficient, hem creat un Blog literari a l'escola per afegir recomanacions de llibres. Aquesta és i serà una eina enriquidora per poder conèixer llibres que els hi agrada: https://n9.cl/oxyrt
 
El proper curs continuarem escrivint nous episodis... FELIÇ SANT JORDI 2021!


Uns Jocs Florals 21 diferents...

Enguany, al nostre centre, hem celebrat el concurs literari dels Jocs Florals en un format una mica diferent però no menys important. Així, el dia 28 d’abril, a l’etapa de l’ESO, van poder gaudir, de manera telemàtica, de la lectura dels emotius i expressius textos guanyadors i de diferents actuacions musicals. El nostre alumnat és un artista i el jurat no ho ha tingut gens fàcil! Voleu conèixer els guanyadors i guanyadores? El punt de sortida havia de girar entorn al lema del curs “UNITS”, tenint en compte les diferents vessants d’inclusió, reconciliació i diversitat.
A 1r d’ESO A, el primer premi ha estat pel text “La recepta de la unió” escrit per l’Andreu Sogas. En segona posició “La noia del carrer” de Mireia Orovich. De 1r d’ESO B, el text guanyador s’ha decantat per “Nosaltres podem amb tot” de l’autora Rodaina El Madaoui. En segona posició “Tots estem units” del Nil Martorell.
De 2n d’ESO A, el text guanyador ha estat “El perdó” de l’autora Alba Drago. En segona posició, el text guanyador ha estat per a la poesia “Junts estem units” de la Judith Cañete. De 2n d’ESO B, el text guanyador és “La veritable força” de l’Arnau Casanovas. I en segona posició “Estimat diari, hem canviat?” de Laura Soto.
A 3r d’ESO A, el text guanyador és del Hans Capapey, i es titula “Un dia al segle XXI”. En segona posició, la guanyadora ha estat Maria Fuentes amb l’escrit “La ment d’un mateix”. A 3r d’ESO B, el text guanyador és de l’Agneta Cañadas i porta per títol “Dos ocells de mateixa ploma”. En segon lloc, el text guanyador és “Entre corda i corda es fa el llaç” de l’autora Sara Perveen.
A 4t d’ESO A, el text guanyador ha estat “Carta a la vida” de Julia Claeys. I en segona posició “Final de curs” del Martí Sogas. A 4t d’ESO B, el primer premi ha estat per la Marina Ventura amb un text sense títol. En segona posició “Les papallones” de l’Ana Alcaraz.
Donem l’enhorabona a tot l’alumnat que ha participat i ha demostrat una gran qualitat en la producció dels seus textos. I també felicitats als petits artistes-músics que ens han captivat amb una bonica peça musical.
Us hi esperem a tothom l’any vinent!

Collage 2021-05-05 23 00 19 Collage 2021-05-11 00 11 32

L'aprenentatge servei de 3r d'ESO

Alumnes de tercer d’ESO de l’Escola Santa Teresa de Jesús de Vilanova organitzen una jornada de donació de sang. Serà el colofó del projecte sobre l’aparell circulatori i la sang que desenvolupen des del projecte d’aprenentatge servei i que vol anar més enllà dels continguts acadèmics propis del curs. Els alumnes treballen la imatge d’aquesta campanya, la difusió i faran l’acompanyament dels donants.
La nostra televisió comarcal, Canal Blau TV, ha fet difusió. Podeu veure la notícia en el següent enllaç:
Screenshot 20210423-184353 Samsung Internet

FESTIVAL I CAN!

El dissabte 20 de març va tenir lloc la 5a edició del Festival I Can! (la 1a edició online), un esdeveniment nacional, que compta amb el suport de la Fundación Edelvives i el patrocini de la Fundación CEPA. L’objectiu d’aquest acte és reconèixer la feina de nens, nenes i joves que, mitjançant projectes amb la Metodologia DFC (Design For Change), han intentat canviar el món. Amb aquesta metodologia, l’alumnat desenvolupa habilitats com l’empatia, la creativitat, el treball en equip, el pensament crític i el lideratge compartit, a més d’aprendre a aprendre.

En aquest festival es van presentar els 20 projectes finalistes del 2019 i 2020, entre els quals estava “Familias a kilómetros”, realitzat pel nostre alumnat de 5è EP i que actualment està cursant 1r d’ESO.

Va ser un moment molt especial en què els artistes del canvi de 20 centres educatius de diferents llocs d’Espanya es van reunir i van poder llançar el seu missatge de “Els i les joves som el present i som part del canvi”. Al mateix temps, en el nostre cas, va ser molt emotiu ser rebre una menció especial i un reconeixement com el projecte més escoltat en les xarxes socials.

 

Amb les solucions que han dissenyat i implementat, s’han sumat al repte dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per complir amb l’Agenda 2030, amb la qual ja s’està canviant el món.

Felicitats, nois i noies, agents transformadors del nostre entorn!!!

“Revolucionar l’aula és de bona educació”

i can

IMG 20210322 122549 IMG 20210319 123825

IMG 20210322 122518